Assam-Results.Com

The best site for Exam Preparation, General Knowledge, General Awareness, Etc.

Breaking

Top 10 General Knowledge and Current Affairs of 2019

Hello friends, welcome to Assam-Results.com. I am Prashanta Paul and Here we discuss all the Results, Academic information etc. Stay connected with us for all the latest information about Assam Career, GK, General Awarness, ETC.

Here we are going to discuss the top 10 latest GK for all the competitive examinations like RRB, IBPS, UPSC, APSC ETC. Take a look at all the questions and answers for your examinations.

www.assam-results.com

Top 10 General Knowledge and Current Affairs of 2019:




1. Who presented the first Union Budget of Independent India?
a) Dr. Rajendra Prasad
b) Jawaharlal Nehru
c) R K Shanmukhan Chetty
d) Dr. Ambedkar
Ans: c) R K Shanmukhan Chetty




2. The 14th South Asian Association for Regional Cooperation in Law (SAARCLAW) Conference was held in which country?
a) India
b) Sri Lanka
c) Bangladesh
d) Bhutan
Ans: b) Sri Lanka

3. Which Indian bank has launched digital supply chain Finance Solution?
a) Bank of Barada
b) Punjab national bank
c) Bank of India
d) Dena Bank
Ans: a)Bank of Barada

4. P.V Sindhu was recently in news associated with which of the following sports?
a) Badminton
b) Tennis
c) Cricket
d) Shooting
Ans: a) Badminton




5. Who Among the following is chosen for khel ratna award 2018 ?
a) Dedendra Thajharia
b) PV Sindhu
c) Virat kohli
d) Harbhajan singh
Ans: a)Devendra Thajharia

6. The Holi city kedamath devastated due to?
a) Cloud burst
b) Earthquake
c) Bombing
d) Over
Ans: a)Cloud burst

7. Who Among one is present Railway Minister of India?
a) Mamata Bannerjee
b) Piyush Goyal
c) Lalu Prasad
d) Dinesh Trivedi
Ans: b)Piyush Goyal

8. Under which constitutions the 15th Finance Commission has been Constituted by the Union Government?
a) Arvind Mehta
b) NK Singh
c) Ramesh Chand
d) Shaktikanta Das
Ans: b) NK Singh

9. The world-famous book ‘Das Capital’ was written by?
a) Angels
b) Kari Marx
c) R.C. Dutta
d) None of these
Ans: b)Kari Marx

10. Union Government of India has instituted Cultural Harmony Award of 1 crore on the name of which dignitaries?
a) Rabindra Nath Tagore
b) Vivekananda
c) Mahatma Gandhi
d) Jawahar lal Neheru
Ans: a) Rabindra Nath Tagore

No comments:

Post a Comment